Naturens under(ligheter)

När jag gick i lågstadiet for vi en gång på klassutflykt till zoologiska museet i Helsingfors. Det gick vilda rykten i klassen att där fanns en kalv med två huvuden. Alla tänkte nog att nej, det kan inte stämma. Något sånt finns ju inte. Den är nog isåfall bara på en bild. Men där stod den! Uppstoppad men riktig! När man sett på den en stund var den inte lika fascinerande mera. Den bler mera vanlig som att aha, de va de.

Lite bilder på flera djur som det gått snett för i tillverkningen!Bara ett lamm på några miljoner föds med extra ben, men det här lammet föddes med hela sju ben!

Duck Stumpy finns på en farm i England. Han föddes med fyra ben, men han har inget problem med att röra sej för det.

Den här stackars katten hade bara ett öga och ingen näsa. Den dog några dagar efter födseln.

Ju mer vi e tillsammans, ju gladare blir vi...

14.12.2011 kl. 19:54

när andra drömmer om mej

Jag brukar tycka det är jättetråkigt när folk berättar om sina drömmar de drömt under natten. De kan ju egentligen hitta på vad som helst, men det har ju ändå inte hänt. Idag berättade dock en kompis till mej om vad hon drömt inatt och jag var med i drömmen. Det gör ju det hela lite intressantare.


Drömmen gick ut på att hela vår kompiskrets var på väg till Stockholm och yra. Hon som drömde och jag for dit en dag tidigare. Varför vet hon inte, men när man vet vad vi hade som bagage så tror jag det var för att de andra inte ville resa tillika med oss. Vi hade ett släp bak på bilen och på släpet fanns två hästar, en zebra, en flodhäst och två hundar. Vi hade tydligen en helt "SICK jobbig" resa...

Tydligen är det jag som kör för jag somnar vid ratten... Vad händer då? Jo flodhästen trillar ur! Tur så kom det en turistbuss förbi oss uppe i bergen när detta hände, för de hjälpte oss att lyfta upp flodhästen på släpet igen.

Vi kommer fram till Stockholm men det är lite oklart varför vi skulle ha alla djuren med, eftersom vi tog dem med hem till Ekenäs igen.

Det slutade med att vi förde hästarna till Dragsvik ridstall och Kaj Bogdanoff försökte stöta på mej!


24.11.2011 kl. 16:05

kallt och varmt

Mitt arbete de två senaste vintrarna har varit att skotta snö. Mycket snö. Alltför mycket snö. Jag behöver inte skotta snö i år längre. Jag tror jag kommer att skotta snön från min egen trappa, bara för att vara snäll.

Foreca säger att vi idag har +7 grader. Det betyder att vi står med ena foten i Repulce Bay, Kanada som idag har -27 grader och den andra foten har vi i Broome, Australien som idag har +34 grader.

Skönt med vinter i Finland!
23.11.2011 kl. 10:47

Jag tycker att man får skriva vad som helst på sin facebook status!

RIP till 14-årig pojke som blev skjuten sex gånger av sin styvfar. Pojken skyddade hans 2-åriga lillasyster som blev våldtagen av styvfadern. Den lilla flickan skadades inte, att tacka för sin modiga bror. Deras mamma var på jobbet när allt detta hände. Nu kämpar den unge mannen för sitt liv, men läkarna säger att han inte kommer att överleva om han inte får en operation som är mycket dyr, och den...............na operation har mamman inte tillräckligt med pengar för att betala för. Samtliga Facebook företag har accepterat ett erbjudande som låter donera 45 cent för varje gång någon lägger upp detta inlägg, så vänligen kopiera och klistra in detta på din logg, så kan vi tillsammans hjälpa till att rädda den här pojkens liv ♥

Nu skall vi alla sätta ut denna som vår status på facebook så att alla facebook företag (vilka är de?) donerar 45 cent för varje! Nu kommer det några frågor... Hur gör dom det? V själva facebook när nån lägger upp den här statusen och liksom känner igen ordkombinationen? Om 444.444 personer lägger upp den här statusen så får de ihop 200.000e. Egentligen bara 111.111 personer ifall de lägger upp den 4 gånger. Hur mycket kostar operationen? Tänk om det blir för mycket pengar! Delas de ut tillbaks till de personer som lagt upp den här statusen? Det här måste ju vara i Sverige eller i svenskfinland. Varför skulle annars texten vara på svenska? För ingen kan ju väl ha översatt den? Då är det ju ännu svårare att räkna ut vem alla som satt den på sin status! Den är säkert också översatt till kinesiska och skulle jag se den här texten på kinesiska skulle jag bra kunna missta mej för att det är en kinesisk version av  ”vara en mamma är ett heltidsjobb blablabla jag är så bra för att jag kan göra flera olika saker blablabla...”. Facebook måste ha sparat ordkombinationerna på världens alla språk! Annars kan ju detta inte fungera! Nån kan ha satt upp texten på grönländska, men helt i onödan eftersom det inte räknas till insamlingen för facebook kände inte igen språket!

Tänk att ingen ens har rättat till och tagit bort alla punkter i ordet denna. Är det så på alla språk?

Jag tycker att man ska få skriva ut vad som helst på facebook! Visst! Gör det! Tänk inte alls efter före! Kom också ihåg att alla era flera hundra facebook vänner ser vad ni skriver ut och drar slutsatser om er via era statusar!

Det är bara så!

03.11.2011 kl. 22:29

hell on high heels

Det är ingen skillnad hur mycket de kostade!

Det är ingen skillnad hur snygga de är!

Det är bara så att ser du ut som om du skitit ner dej när du går med höga klackar, så ge dem till nån annan!


13.10.2011 kl. 17:02

statusuppdateringar vi inte gillar!

"Jag behöver en kram blablabla Klicka på "gilla" blablabla kopiera o sätt på din status blablabla Självklart kommer det att bli intressant att se hur många av mina vänner som ger mig en kram av just detta blablabla ♥"

"blablabal systrarnas vecka blablabla mammaspappasbrorsans månadtorsdagwhatever blablabla sätt på din status blablabla"

"blablabla myky jomas blablabal att vara mamma e ett heltidsjobb blablabla"

Ei helvete säger ja bara!
13.09.2011 kl. 21:01

Aye-aye captain!


Jag har sökt efter ett husdjur som skulle vara lite annorlunda...
Den som söker han finner!

Vissa har försökt beskriva den här primaten som ett misslyckat försök att förvandla en fladdermus till en katt...

På svenska heter den här krabaten Fingerdjur för att det tredje fingret är ovanligt tunt. På engelska heter den Aye-aye, på grund av de ljud den har när den kommunicerar.

Hur tufft skulle det inte vara att ha en Gremlins-Gollum boende hemma hos sej!

Där de lever så anser folk att de är ett dåligt omen, ett tecken på ondska och död och dödas därför direkt som de upptäcks. Det finns till och med de som går så långt att de påstår att djuren smyger sig in i husen på nätterna och mördar människor genom att sticka hål på deras aorta med sitt långa, smala mellersta finger. Men det finns också de som tror att djuret är ett tecken för lycka och att det har magiska egenskaper!


Tyvärr får man inte ha dem som husdjur. De lever bara på Madagaskar och är mycket sällsynta.

Vill man se en Aye-aye i verkligheten, borde närmaste finnas på Bristol Zoo utanför London.


30.08.2011 kl. 17:26

Ännu ett par frågor...

Oj gudars skymning! Hittade ett par frågor till som jag måste fundera lite över!


"Jag har hört att efter sitt första samlag så tappar man sitt ollon. Men min fråga är hur lång tid det tar innan det växer ut igen?"


Fungerar det ungefär som med ödlor? När de blir rädda, eller någon får fast dem i svansen, så tappar de den. Man är mitt i akten när man lite nyktrar till och funderar vad i helvete man håller på med, så man släpper av ollonet i bruden och smiter utan att hon hinner märka att man är borta!


"Jag är en tjej. Min fråga är kan man tappa oskulden om man har skadat sig allvarligt med en cykel?"

Om man förvarar sin oskuld i cykelkorgen och faller omkull med cykeln, så kan oskulden trilla ur och tappas bort.
25.08.2011 kl. 23:11

svar till sex&sånt

Jag har läst frågorna på sex&sånt. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har gjort egna svar till några av frågorna. Svar som säkert många hellre skulle se än de utförligt förklarande svaren som annars finns där.

 

 

”Vad skall ja göra när bara ena testikeln ryms in i kondomen, andra blir utanför?”

      
  Du ska helt enkelt sluta ha sex, eftersom du inte vet hur man gör.

 

”Min nuvarande kille säger till sina kompisar att jag har en väldigt stor fitta. Grejen är den att han tog min oskuld, fast jag blödde inte. Jag vill att han ska ha det skönt, så kan jag göra den mindre?”

   

         Du ska inte göra något annat än dumpa honom, sen gå omkring och berätta hur jävla liten kuk han har!

 

”Mitt könshår är inte svart. Vad beror det på?”      

 

         Du är inte neger.

 

”Kan man ha sex med en som man inte känner då man är kåt, om hon också vill?”

         

         Javisst, tyvärr...

 

”Fråga: Hej! Är det sant att tjocka och vita flytningar är spermiedödande? -Tjej, 28”

        
 OMG! Du är 28! Skulle du ha varit 12 skulle jag ha förstått att du frågar!

 

”Jag är en 11-årig flicka som undrar vart tampongen riktigt ska? Ska man sätta den i anus eller i slidan? Måste veta!”

        
Uteslutningsmetoden. Slutar det blöda sitter den i rätt hål.

 

”Jag är 10 år gammal och inte ännu fått könshår. Kan man köpa något medel som gör att det växer snabbare?”

        

        Om det skulle finnas är det riktigt onödigt, eftersom du efter ett par år är inne i den åldern då de flesta småbarn tror att de ska ha sex och då vill du ändå raka bort allt hår.

 

25.08.2011 kl. 22:33

Jag visste det här...

Jag visste att det skulle bli så här! Jag skaffar blogg, skriver några gånger och sen blir det inte mera...

Men nu är jag tillbaka! Under den tiden jag inte skrivit något, har jag funderat ut många nya inlägg! Kanske jag får lite nyhetstorka ibland, men då får man gärna hjälpa mej och ge förslag på ämnen.

Det första nya inlägget för den här andra perioden kommer troligtvis imorgon!
25.08.2011 kl. 18:05

skillnaden mellan ironi och sarkasm

Jag har nyhetstorka. Bloggen blir inte uppdaterad. Jag har ingenting att skriva om. Därför tänkte jag förklara skillnaden mellan ironi och sarkasm. Ironin följer oss varje dag, men det är en konst att vara sarkastisk!

Ironi - kommer från det grekiska ordet eironeia som betyder "omkasta" eller "förställa".

Ordet betyder att man säger nånting som ligger i total motsats till vad som egentligen händer, mest för att få folk att skratta. Det kan också vara att någonting händer helt på ett annat sätt än förväntat.

Det vanligaste ironiska uttrycket är troligtvis "vilket härligt väder!", när det regnar ute.

En ironisk händelse kan vara att en man i en liten småstad blir svårt skadad och måste föras till sjukhus med ambulans, men staden har bara en ambulans och den är sönder för det var den som mannen krockade med...
Ett annat exempel kan vara att man halkar när man är ute och sandar...


Alanis Morissette - IronicSarkasm är en form av ironi och kommer från  det grekiska ordet sarkasmos som ungefär betyder "slita sönder kött" och "skära tänder (i raseri)".

Sarkasm är en extra nedvärderande form av ironi. Sarkasm ska kännas.

Används ofta i komiska TV-serier. Används också ofta av mej. Kräver det rätta tonfallet, lätt höjning på ögonbrynen och den rätta blicken. Kräver också publik. Annars finns det ingen som kan skratta. Sarkasm kräver många års övning.


May I present to you.... Mr Charley Harper!Sist men inte minst, Ross Geller!

Klockrent!

http://www.youtube.com/watch?v=3s5ufToIR7U


06.04.2011 kl. 23:31

ett kex

Jag har bakat kex idag. Havrekex. En hel plåt. Men det står uttryckligen i receptet "kom ihåg att skära den i bitar innan den stelnar". Det glömde jag. Jag står här med ett kex. Ett jättestort kex.
26.03.2011 kl. 17:41

Osis+ Dust It

Shoppingresa till Salo på fredagen. Köpte en burk Dust It. Nån frågade mej om jag vet hur man använder  det. Men det är ju klart jag visste! Inte skulle jag väl annars köpa.

Lördagen kommer. Nu ska mitt nya inköp användas. Efter många om och men så har jag mitt hår lagat. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mej. Öh... det ska duttas mikroskopiskt små mängder av pudret i håret... Jag gjorde av med 3/4 av hela burken! Jag lär ha sett ut som Einstein. Ett annat härligt uttryck som jag fick höra var att "d e ju som om du sku ha fullt me snor i håret!"...Fick gå och tvätta håret. Det hjälpte lite. Jag vågar aldrig använda mitt puder igen.
22.03.2011 kl. 17:53

morgonmorkkis

Jag vaknade tidigt imorse. Hade sån jävla morkkis att jag drog dynan över huvudet och stönade högt. Gjort bort mej i fyllan igen. Men efter en stund märker jag att det inte är lördag. Det är bara fredag. Jag hade inte alls festat dagen innan. Det vara bara en dröm. Det var bara att stiga upp och gå på jobb.
18.03.2011 kl. 21:34

spinning

Jepp, jag brukar ibland. Inte alltför ofta.Det syns. Om djävulen skulle ha kommit på en träningsgren så skulle det vara spinning. När det gått 10 minuter så dyker alltid samma fråga upp. Varför sitter jag här? Jag hatar spinning. Ibland försöker jag sätta fast ögonen och tänka på annat. Men när jag öppnar ögonen igen så sitter jag fortfarande på samma cykel. Fortfarande i samma svettiga utrymme. Fortfarande har cykeln lika liten sadel. Och jag har svårt att andas.

Mark Levengood beskrev en gång spinning ungefär så här

"Jag var en gång på spinning. När vi trampat på i en timme
såg jag på klockan. Det hade gått 5 minuter."
16.03.2011 kl. 16:11